Специализирана полицейска операция за спазване на правилата за движение стартира днес

...
Специализирана полицейска операция за спазване на правилата за движение стартира днес
Коментари Харесай

Спецоперация по пътищата в Пловдив и областта

Специализирана полицейска операция за съблюдаване на разпоредбите за придвижване започва през днешния ден на територията на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Операцията е във връзка с разпоредените от министър Демерджиев ограничения за ограничение на предпоставките за настъпване на пътнотранспортни катастрофи.

Според авансово основаната организация ще се правят инспекции и по така наречен линеен надзор –  полицейските коли ще се движат в трафика и чиновниците ще постановат наказания за всевъзможен вид нарушавания на ЗДвП.

В тази връзка в Пловдив ще има засилено полицейско наличие, като на терен ще бъдат изведени спомагателни 16 патрулни автомобила от бранш Пътна полиция и шестте районни ръководства.

В рамките на акцията и чиновници от бранш Специализирани полицейски сили и моторизирани звено Сигма ще работят по Закона за придвижване по пътищата.

По време на  обхода на най-натоварените булеварди и основни кръстовища в града  екипите ще реализират повишен надзор над водачите на МПС.

Акцент в инспекциите е подложен върху ръководството на МПС от неправоспособни водачи, в това число и малолетни, използвали алкохол или опиати.

Остава в действие и основаната организация служители на реда да подкрепят автомобилния поток на входно-изходните точки на града по отношение на упования интензитет на придвижването в петък и неделя.

В рамките на акцията е очакван и повишен брой патрули и по главните пътни артерии в региона, които са от състава на районните ръководства в Асеновград, Карлово, Първомай, Раковски, Стамболийски, Труд и Хисаря.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР